onsdag 9 mars 2011

På några av Sveriges finaste gator

Idag är det onsdag. Onsdag, redan. Så måndag och tisdag har bara försvunnit och kommer aldrig tillbaka. Eller jo, det är klart, det kommer komma fler måndagar och tisdagar men inte just de som varit denna veckan. Det var faktiskt ganska fina dagar denna veckan, om man bortser från vissa småsaker. Igår var vi ju faktiskt i finaste staden Göteborg.

Solen sken och på de få ställen som det var lä var det faktiskt riktigt skönt. Dock blåste det ganska rejält så det blev kallt ändå. Moa och jag satt en stund inne på Pressbyrån och skrattade åt en gubbe i blå dunjacka som kollade lite konstigt på Moa, innan vi tog 16.03-tåget till Göteborg. Vi fick sällskap av Rasmus, om man nu kan kalla det sällskap då han bara satt mitt emot och åt sin Smörgåsspecialisten-macka och lyssnade på musik medan vi kollade i Se & Hör. Strax innan fem steg vi av tåget och fick därifrån sällskap av Pyttan som följde med oss till Haga där vi bestämt sedan innan att vi skulle äta någonting innan vi satte igång med det som det var meningen att vi skulle göra.

Vi hamnade som bestämt på Husaren där det som vanligt var ganska fullt med folk, men vi fick plats iallafall. Vi fick stå i kö en lång stund och jag hann ångra mig många gånger innan jag bestämde mig för kanske en av de första räkmackorna i mitt liv. Moa lyxade till det lite med lasagne och vi slog oss ner hos Pyttan igen. Räkmackan visade sig vara full av majonäs, något jag inte är speciellt förtjust i men som ändå gjorde att mackan inte var så torr. Efter halva var jag mätt men jag tvingade i mig en bit till. Moas lasagne var underbar - jag fick faktiskt smaka. En timme senare återvände vi till något centralare platser och satte fart mot Top Shop. Det råder ingen tvekan om att det är farligt att gå där inne, bland alla fina mönster och tyger men dock så höga priser. Längst in finns även en avdelning med second hand, men det är inte någonting för mig så jag gick mest runt och skrattade lite åt gamla klänningar och försökte ignorera svidandet i ögonen.

Pyttan lämnade oss när vi steg in på Monkis golv och även där är lite farligt att vandra omkring. Inte för att priserna är höga men för att allt är så fint, och faktiskt lite annorlunda med. Kanske är därför jag nästan aldrig lyckas hitta någonting där som ser lika fint ut på som på galgen. Det blev istället en sväng in på H&M där jag mest gick runt och suckade för jag inte visste vad jag letade efter. Tio minuter innan de skulle stänga lämnade vi butiken och gick mot Nordstan. En sväng till Cubus innan vi äntligen hittade till Bik Bok där jag handlade i princip hela min outfit till lördagens bravader. Det var en sån lättnad efter att ha gått runt och tänkt att jag aldrig kommer hitta något! Det blev ett par jeansshorts med hög midja och en vit t-shirt, vilket sammanlagt kostade nästan 500 kronor. Det bekymrade mig lite, men jag glömde det ganska snabbt när jag insåg hur snygg jag kommer vara, host. På Gina Tricot köpte jag mig ett par nätstrumpbyxor att ha under shortsen och pratade lite med Moa om skor och sånt när hon provade jeansshorts.

Klockan blev någonstans innan åtta och jag köpte pommes frites på McDonalds, något jag kom att ångra på vägen hem. Vi satt en stund på Centralstationen och väntade innan vi väntade ytterligare en stund ute i kylan på att de skulle öppna dörrarna till tåget. Under resan hem lyssnade vi på killen med stort, burrigt, lockigt hår som sjunger I am a volcano och även lite Oskar Linnros. Två väldigt fina män som lyser upp vardagen en aning. Jag fick åka buss i min ensamhet och var inte hemma förrän strax innan tio. Medan jag försökte få upp värmen, borstade jag mina tänder och tog en pepsid för att slippa magbesvären; åtminstone tillfälligt. Jag somnade ganska fort när jag gick och lade mig, tack och lov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar