lördag 5 november 2011

motivation och arbete

Idag börjar jag mitt nya liv med Viktkoll som hjälp. Det går kort och gott ut på att gå ner i vikt och må bättre, genom att räkna kalorier i allt man äter och såklart skriva in även motion. Varenda liten banan ska skrivas in och man ska väga sig varje måndag, någonting jag annars gärna undgår. Jag tror jag väger mig kanske en gång om året i vanliga fall, nu ska jag helt plötsligt göra det en gång i veckan. Men det är ju för något bra så det är bara att tvinga sig själv på den vita plastmaskinen som gömmer sig under handfatet i badrummet.

Mamma betalar för detta de första 6 månaderna, vilket känns bra. Både hon och jag är väldigt engagerade så hon funderar på att gå med själv också. Vi tänkte kanske testa gå utifrån mitt konto från början men det blir ju lite krångligt i och med att man hela tiden ska skriva in vad man äter. För mig är det lite lättare när jag har iPhone och kolla upp kaloriintag redan innan jag äter och utifrån det välja vad som är bäst. Det känns bra det här, som att det faktiskt kommer fungera.

Lovveckan är annars slut. Den bara försvann, fattar inte vart den tog vägen. Men det är lördag och i övermorgon börjar skolan igen. Jag borde gjort så mycket den här veckan som jag inte har gjort; lära mig samhällsprovet, fotat naturen - vilket inte varit så himla lockande i det här gråa vädret - och skrivit på mitt projektarbete. Istället har jag bara suttit och möglat de flesta dagarna.

Igår däremot, efter jobbiga besked under natten, bad jag Moa träffa mig i Alingsås så gick vi en långpromenad i Nolhaga. Väldigt spontant och härligt. Det avslutades med några timmar på stan där hela Alingsås trängt sig in på alla caféer, inte en enda plats fanns ledig till oss. Så istället för att slå oss på Sally's, som vi hade tänkt, köpte vi varsin macka på Smörgåsspecialisten och satte oss på en bänk vid stora torget. Skrattade åt roliga frisyrer och gubbar som pratade konstigt. Bestämde oss för att överraska alla vänner på onämnbart sätt och satte kurs in mot Storken. Dock fick överraskningen vänta en vecka, men lika bra det.

Vi gick istället in på Village där jag fastnade för gröna kaffekoppar. Fyra stycken fick följa med mig hem. Jag skulle kunna flytta hemifrån nu och få inreda min egen lägenhet, jag hade inte haft några problem med det alls. Förutom pengarna då, förstås. Men i mitt huvud kan jag göra precis vad jag vill. Vi vandrade vidare till Gina Tricot, Scorett, Eurosko och stannade lite på KappAhl för att prova lurviga mössor. Något som visade sig inte passa någon av oss alls så vi placerade oss på en bänk i närheten av en dragspelsspelande man. Passade in den sorgsna musiken till en gubbes liv och suckade lite över hur sorgligt allting blev.

Efter några förvirrande samtal placerade vi oss vid det enda lediga bordet på Sally's, köpte kaffe och varm choklad och det var knappt att jag hann dricka upp min latte innan jag var tvungen att gå. Det var meningen att våra föräldrar skulle passa så bra att de skulle komma samtidigt, men nej. Mamma kom redan efter tio minuter, så jag fick lämna Moa ensam och åka hem.

Igår kväll åt vi kyckling i färdig sås och färsk pasta innan vi tittade på Moas fantastiska uppträdande i Idol. Jag är så imponerad av den tjejen, och att hon faktiskt är härifrån gör saken ännu häftigare. Jag försöker spela upp hennes låt från tv4s hemsida men det verkar inte fungera. Typiskt.

Om 40 minuter ska jag iväg till jobbet och jobba för första gången sedan den 3 oktober. Eftersom det är alla helgons dag idag stänger vi redan klockan 6 så det blir ingen lång dag. Ikväll kommer Eric hit och myser fram tills jag ska iväg och jobba imorgon igen. Avslutningen på det här lovet hade ju kunnat vara bättre, men jag ska inte klaga.

3 kommentarer:

  1. Och för övrigt: Intressant med det där Viktkoll... hur länge har du funderat på det och varför...du är redan för vacker...? När drar det igång?

    SvaraRadera
  2. Jag har faktiskt inte funderat på det alls innan mamma nämnde det. Och det är inget allvarligt, bara för att jag ska förstå vad jag gör för fel och så :)

    SvaraRadera