måndag 30 januari 2012

ett steg framåt

Igår, eller idag egentligen, tog jag ett stort steg jag tänkt ta väldigt, väldigt länge. Jag sökte ett nytt jobb. Eller ett till jobb snarare. Mamma och jag satte oss ner tillsammans för att skriva ett sorts CV till Hemmakväll där Ellen jobbar. Det tog ett bra tag innan det blev tillräckligt bra för att stoppas ner i ett kuvert. Ellen hade lovat att lämna in det åt mig och det blev inlämnat redan idag. Jag försöker att inte tänka på det för mycket, försöker att inte titta på mobilen efter tecken, försöker att inte hoppas på något. Men det är något pirrigt som ligger i magen och trycker hela tiden.

Anledningen till att jag söker ett nytt jobb är ganska enkel; jag behöver mer pengar. Den usla lönen och de få jobbtillfällen jag blir tilldelad varje månad tjänar jag bara ihop cirka tusenlappen varje månad. Med en telefonräkning att betala och kostnaderna för att överhuvudtaget kunna leva klarar jag inte riktigt det. När vi dessutom tar studenten snart och inte kommer få något studiebidrag längre är det rätt kört.

På lördag är det exakt fyra månader kvar till studentdagen. Det är helt sanslöst. Fyra ynka små månader. Dagen efter att jag kommit hem från Thailand berättade Frida att det var 87 skoldagar kvar, jag är för lat för att räkna ut hur många det är kvar idag men det är ju inte speciellt många.

Sedan tänker man på hur mycket som ska göras innan dess. Eller mycket och mycket, men det som faktiskt måste göras. Det är mycket för att vara så lite tid kvar. I veckan ska vi se till att få bokat resan till Grekland som vi pratat om i några veckor nu. Det ska bli så skönt att ha den bokad och något att se fram emot. Värme och sol, istället för snö och minusgrader.

torsdag 26 januari 2012

studentlängtan

Jag tar en vecka i taget. Tänker "snart är det helg igen" och sedan samma gång på gång. Det funkar faktiskt ganska bra, förutom att jag inte blir klar med något som jag borde bli klar med. En historiauppsats som ska vara färdig på måndag till exempel. Men den sätter jag mig med på lördag om jag inte blir färdig imorgon. Sedan sakerna som hänger i från tvåan och förra terminen. 

Inom en snar framtid kommer vi att boka en veckas semester till Grekland två veckor innan studenten. Det kommer kännas så bra att ha det bokat och färdigt så att man kan ha något att se fram emot. Inte för att man inte har det annars, men då vet man att är man inte färdig med allt innan dess är det kört. Det gäller bara att dra tummen ur röven och faktiskt göra det.

Jag fattar inte att det är så himla nära till studenten nu. Igår fick jag och några få till i våran klass våra studentmössor. Vi hoppade som små barn på julafton innan vi hade öppnat kartongerna och tagit fram dem, sedan satt vi och hade dem på oss ett bra tag. Jag kan inte annat säga än att det kändes riktigt bra! 

Mamma håller på och planerar maten inför studentdagen redan nu. Jag tror innerst inne att hon tycker att det är väldigt kul att få ordna med det, även om det verkar som att hon bara tycker att det är jobbigt. Åh, jag längtar så himla mycket!

Det här blev ett inlägg rakt utifrån luften, hade inte tänkt skriva något alls. Men så blir det ibland och det kanske är då det blir som bäst - eller som minst intressant. Nu ska jag sätta på kaffe som ska avnjutas tillsammans med muffinsarna jag bakade nyss.

onsdag 18 januari 2012

åh

Koh Lanta, Khlong Dao Beach
Saknar det redan. Tänker på att i förrgår var vi där och det känns helt sjukt.

några thailandsbilder

Jag var fruktansvärt dålig på att bära med mig min kamera under semestern denna gången. Jag hade sett allt förut och hade dessutom flera hundra likadana bilder som det skulle bli om jag tog dem i år igen. Så det blev alltså inte speciellt många i år men jag tänkte att jag visar de få jag har. Eller ja, inte alla då, men de som är värda att se.


































tisdag 17 januari 2012

hemma bra men thailand bäst

Nu är jag hemma och jag gillar det inte. Har bara varit hemma i cirka två timmar men är redan trött på det gråa vädret och kylan. Redan när vi kände av den när vi gick av planet i Köpenhamn ville jag vända om och åka tillbaka. Men icke. Nu ska man istället tillbaka till verkligheten och allt vad den innebär. Nästa resa får vänta till december, eller när jag nu kommer iväg.

Jag försöker hålla mig sysselsatt för att inte känna av min enorma trötthet. Efter en flygresa på mer än tolv timmar där man fick försöka sova sittandes är man inte alltför pigg. Jag har duschat och sminkat mig för att åka in till stan om ett tag, jag måste göra någonting och försöka hålla mig vaken till åtminstone halv nio ikväll. Fy, jag vet inte hur det ska gå till.

lördag 14 januari 2012

resväskor och flaskvatten

Sorgligt nog är det dags att börja hemresan redan imorgon bitti. Vi åker inte hem förrän måndag kväll men för att göra resan en aning kortare ska vi sova en natt i Phuket. Därför måste jag ta tag i att packa upp min resväska och försöka få ner allt igen. Det kommer bli en kamp. Att packa när man ska hem är inte alls lika spännande som när man ska åka bort. 

Det är inte många timmar sol vi får om dagarna nu, igår var det cirka trettio sekunder innan det började pisseregna och helveteslunchen kom. Vill helst inte tänka på det alls. På kvällen var vi dock och hämtade klänning och kostym hos skräddaren, nu hänger de inpackade i garderoben på rummet. Jag är så himla nöjd med min klänning! När jag fick prova den igår ville jag inte ta av mig den för jag kände mig så fin. Eric var minst lika snygg han. Vi gick sedan ensamma och åt på en restaurang som knappt syntes från vägen.

Det blir väldigt långtråkigt här när solen inte är framme. Det finns liksom ingenting att göra. Jag har läst ut båda mina böcker och är inte tillräckligt koncentrerad för att kunna börja på en ny. Det kanske är lika bra att komma hem och in i rutinerna igen.

Det första jag ska göra när jag kommer hem är att dricka ett redigt glas vatten ur kranen. Här kan man inte dricka kranvattnet men måste hela tiden dricka så det blir många plastflaskor om dagen. Sedan ska jag duscha och lägga inpackning i mitt stackars hår och sedan se några avsnitt Vampire Diaries. Förhoppningsvis blir det en fika med Ellen på eftermiddagen, jag ska bara se till att hålla mig vaken. Med tidsskillnaden på sex timmar är det en pina att försöka hålla sig uppe efter klockan fyra på eftermiddagen. 

Det känns konstigt att behöva gå tillbaka till skolan nu. Jag har verkligen ingen lust med det alls. Det finns ingenting där som lockar mig, inte ens att träffa någon. Jag hade hellre stannat här och börjat ett nytt liv. Men icke. Istället har jag en termin kvar i skolan och sedan en hel sommar med massa arbete innan jag kan åka hit igen. Men då ska jag baskemej stanna en längre tid och ta med mig Ellen. Vi har blivit erbjudna att jobba på hotellet och det kan man ju inte tacka nej till! Får man dessutom semester på det så varför tvivla. 

måndag 9 januari 2012

från trettiogradigt thailand

Hej. Eller hur jag nu ska börja det här. Vi är lite mer än en vecka in på semestern och har nästan exakt en vecka kvar. Idag återvände vi till Ao Nang och Baan Suan Resort efter fem dagar på Koh Lanta. Det var otroligt härligt att bo nära stranden och slappa hela dagarna, äta lunch när man var hungrig och sedan ligga i solen resten av dagen. Kvällarna avslutades antingen med middag på någon av restaurangerna på stranden eller i Saladan med mat och shopping.

Jag har fyndat en del fina grejer som jag nog aldrig kommer ångra att jag köpte. Jag och Amanda hittade världens finaste lilla affär med massa virkat och handgjorda smycken, sånt som är svindyrt i Sverige. Jag ska visa detta när jag kommer hem. Dessutom hade Barbro hittat en affär med silversmycken som vi letade reda på och där köpte jag ett par örhängen med stora pärlor och äkta silver som jag ska bära på studentbalen.

Apropå studentbalen så ska jag, mamma och Amanda åka in till Ao Nang imorgon där jag ska få prova min klänning för första gången. Jag är riktigt riktigt spänd på hur den kommer se ut. När det regnade en dag i början av vår vistelse här åkte jag och mamma ner till ett av ställena i Ao Nang och bläddrade i katalogerna. I en av dem hittade vi den ultimata klänningen på en av de första sidorna. Den var inte alls som jag hade tänkt mig från början, men så himla fin. Efter lite ändringar i längd och färg skickades ordern iväg och imorgon ska den alltså finnas så jag kan prova. Förmodligen kommer den inte sitta perfekt nu första gången utan behöva lite finputsning men ändå, jag kommer se hur den ser ut!

På onsdag är det invigning för Ao Nang Villas, det enorma projektet som pågår bara en halv kilometer från vårt hotell. Vi är inte inblandade i det mer än att mamma och pappa kommer med förslag på hur de ska marknadsföra och liknande. För en stund sedan vad jag med dem för att titta på det huset som ska vara färdigt tills på onsdag och visas på invigningen. Det var inte i närheten av färdigt invändigt men huset står på plats och man kunde se framför sig hur det kommer se ut när det är färdigt. Otroligt häftigt!

Ja, annars händer det inte så mycket här. Vi solar och badar, men om vi har otur kan det vara slut med det nu. Enligt yr.no ska det bli regn resten av tiden, något som skulle vara så fruktansvärt deprimerande så ni anar inte. Det går inte att göra någonting alls när det regnar här, man sitter som handikappad inne på hotellrummet och blir bara deppig. Så det hoppas vi inte på.

Vi hörs när jag kommer hem om en vecka sådär med de få bilder jag tagit - pinsamt nog är de inte många alls. Hej så länge.